Artistul autist ce schiteaza in creion orasele pana la cel mai mic detaliu – din memorie !

Dupa un zbor de doar 20 de minute deasupra New York-ului, artistul autist Stephen Wiltshire a putut desena panoramic orasul din memorie.

Stephen Wiltshire este un artist care atrage și pictează peisaje urbane detaliate. El are un talent special pentru reprezentari realiste, exacte ale orașelor, uneori, după ce le-a observat numai pentru scurt timp.

Stephen este născut în Londra, Marea Britanie pe 24 aprilie 1974. IN copilarie a fost mut, și nu relationa cu alte persoane.La vârstă de trei ani, a fost diagnosticat ca autist. Nu avea un limbaj și traia în întregime în propria lume.

La vârsta de cinci ani, Stephen a fost trimis la scoala Queensmill la Londra, unde sa constatat că singura placere de care se bucura, era desenul. Curând, a devenit evident că el comunica cu lumea prin desen; la inceput animale, apoi autobuzele Londrei, și în cele din urmă clădiri. Aceste desene arată o perspectivă de maestru, o linie concisa, și dezvăluie o fire de artist înnăscuta.

Stephen Wiltshire a creat mai multe panorame celebre ale orașelor iconice din întreaga lume.

Începând cu Tokyo în 2005, el a desenat Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Ierusalim, Londra și New York, pe panze gigantice.

Călătoriile sale cele mai recente l-au dus la Sydney, Shanghai si Brisbane.

Manhattan vazut de pe Hotel Intercontinental

Cat de fidele sunt desenele sale in comparatie cu realitatea, puteti observa in videoclipul de mai jos:


Mai multe informatii pe www.stephenwiltshire.co.uk/

Leave a comment