Cele mai ciudate cursuri la Facultati din intreaga lume

cursuri

Pentru topul celor mai interesante programe universitare din lume isi dau concursul facultati precum “Facultatea Hamburger” cu sedii în Londra, Shangai, Sydney, Sao Paulo, Tokyo şi Beijing,  sau cea de Magie din Marea Britanie si anume “Universitatea de Magie Fraţia Internaţională a Magicienilor”, a cărei curriculă de magie e alcătuită din 24 de lecţii.

Acestea sunt acompaniate de materiale printate, cărţi şi DVD-uri bogate în ilustraţii şi imagini, pentru a ajuta la asimilarea tehnicilor şi exerciţiilor de magie. Cursurile pot fi descărcate şi urmate online.

Succesul acestor cursuri are o singură explicație. Tinerii, care sunt încurajați să își aleagă studiile în funcție de pasiuni și interese, își petrec mare parte din timp făcând practică. În timp, entuziasmul lor se oglindește în rezultatele foarte bune, iar de acolo până la obținerea unui job nu mai e decât un pas.

Printre cele mai excentrice cursuri se numara:

 

1.Zombie in mass media

zombie_0

Ești un fan al “The Walking Dead?” Este  “Zombieland”, filmul tau preferat? Dacă este așa, Colegiul Columbia din Chicago are cursul pentru tine. Istoria zombie explorează rolul acestora în filme și literatura.
3e4fc6_8a85136d97c1a77619bec37b18ae86b7.jpg_srz_395_255_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz
In Canada exista de asemenea si o tabara cu tematica zombie.La  www.zombiesurvivalcamp.ca  gasiti mai multe detalii despre aceasta tabara cu locatia la lacul Couchiching orasul Orillia din Canada.

2.Lady Gaga și Sociologia faimei

asdsa

Când profesorul de sociologie Michael Deflem al Universitatii din Carolina de Sud,a văzut-o pe Lady Gaga aparand in spectacolul “Tonight” al lunii ianuarie, a avut o revelatie. De atunci, el a participat la 38 de spectacole ale ei pe tot globul, colectand mai mult de 300 de CD-uri si și-a lansat propriul site fan Lady Gaga. Acum, el oferă un curs intitulat “Monster Mama Lady Gaga și Sociologie al Fame “.

In timp ce Lady Gaga crestea in popularitate, Michael Deflem a devenit intrigat de ce anume face pe cineva faimos și ce înseamnă să fii celebru în societatea de astăzi, iar asta este exact ceea ce trateaza cursul sau, intr-o perspectivă sociologică, desigur.

3.Știința Super-eroilor

spiderman

Cum transformi cursl de fizica intr-un subiect mai interesant?  Universitatea Irvine din California face acest lucru studiind stiinta din spatele super-eroilor ca Superman, Wonder Woman si Batman. De exemplu, studenții în știința Super-eroilor examineaza fizica dinamicii de zbor și dinamica fluidelor cu aplicatie la Spider-Man.

Clasa studiază, de asemenea,natura “simtului spidey” si mecanica avionului invizibil al lui Wonder Woman.

4. Aspectele culturale ale mîncării (Cultural Aspects of Food)

Image

În cadrul Colegiului Onenta, studenţii din departamentul Ecologie Umană pot alege specializarea “Aspectele culturale ale mîncării”. Mă întreb dacă studenţii pot să-şi aducă mîncărurile preferate la cursuri, precum sarmale sau mămăligă… :)

5. Arta de a merge (Art of Walking)

Image

Kentucky Centre College oferă cu mare entuziasm acest nou curs care are drept scop să descopere cum scrierile lui Immanuel Kant pot dezvălui “un nou mod de a înţelege o plăcere ce a devenit străină esteticii dar care are o bază solidă în natura umană: plăcerea de a merge”, conform prof. Ken Keffer. Poate cursul ar trebui să ofere credite suplimentare celor care fac cursuri de sport sau fitness .

6. Răspunsuri Non-violente la Terorism (Nonviolent Responses to Terrorism)

Image

Colegiul Swarthmore , prin Departamentul de Studii şi Pace (nu ştiu ceie aia dar aşa scrie “The Peace and Studies Departamnet”) îşi încurajează studenţii să rămînă proactivi în a-şi exprima opunerea faţă de terorism, dar acest curs intenţionează să “considere alternative fezabile şi non-violente şi precedentele lor istorice” într-un efort de a cultiva schimbări sociale. Dacă se dovedeşte a fi eficient s-ar putea implementa şi în alte facultăţi.

7. Filozofia şi Star Trek (Philosophy and Star Trek)

Image

Georgetawn University din Washington DC susţine că Star Trek e foarte filozofic şi că nu există mod mai bun de a învăţa filozofia decît să stai acasă, să te uiţi la Star Trek, citeşti puţină filozofie şi apoi poţi dezbate totul la ore. Eu m-aş înscrie chiar si acum la curs, dar in caz ca mă întreabă ei dacă cunosc alt mod mai bun de a învăţa filozofia, aş fi nevoit sa spun ca pînă şi “Arta de a merge” e mai bun.

8. Star Trek şi religia (Star Trek and Religion)

Indiana University din Bloomington oferă acest curs în cadrul Departamentului de Arte şi Ştiinţe Umane. Ca “o introducere la studiul critic al religiei prin mijloacele culturale populare… putem găsi episoade Star Trek a căror teme sunt ostile religiei”, pe lîngă alte legături dintre serialul Sci-Fi şi religie.

9. Studierea prin Youtube (Learning from YouTube)

youtube

Pitzer College din California oferă acest curs în speranţa de a-şi moderniza curriculumul. TechCrunch raporteză că orele constau în studenţi care se uită la videoclipuri pe youtube şi apoi le dezbat. Ba chiar uneori lasă şi comenturi pe respectivele videoclipuri. Unde mă înscriu?

10. Ştiinţa din Harry potter (The Science of Harry potter)Image

Frostburg University din Maryland oferă acest seminar facultativ care e de fapt un seminar de fizică care investighează aşa-zisa magie a lui Harry Potter dintr-o perspectivă ştiinţifică.

11. Muzicologia homosexuală (Queer Muzicology)

 Cursul de muzicologie homosexuală de la UCLA s-a clasat pe locul II în topul LA Times intitulat “America’s Most Bizarre and Politically Correct College Courses” (vă las pe voi să traduceţi). Ziarul scrie că acest curs promovează ideea că dacă eşti homosexual, atunci muzica unor compozitori gay precum Benjamin Britten va suna diferit pentru tine decît dacă ai fi fost heterosexual.

12. Sex. Covoare, Cărbune şi Sare (Sex, Rugs, Salt and Coal)

 Cornell University, o universitate de prim rang din SUA oferă studenţilor cursul “Sex, Covoare, Cărbune şi Sare”. Acesta are ca scop răspunderea la întrebări precum “De ce sunt covoarele “orientale” obiecte de colecţie?, Cum am ajuns să ţinem sare pe mese cînd mîncăm?” şi “Este prostituţia cu adevărat cea mai veche meserie din lume?”. Sunt sigură că au loc multe dezbateri aprinse la aceste ore dar totuşi…n-ar fi mai simplu să caute pe google?

13. Falusul (The Phallus)

Cînd cei de la LA Times au pus titlul pe prima pagină “Am luat 10 la Falus”, cititorii au fost foarte nedumeriţi. Dar nu atît de nedumeriţi precum părinţii studenţilor de la Occidental College cînd au văzut carnetul de note cu acest curs intitulat generic “The Phallus”. Oferit în cadrul departamentului de Teorie Critică şi Justiţie Socială, acest curs intenţionează să dezbată subiecte ca (citez) “relaţia dintre falus şi penis”, “semnificaţia falusului”, “falusul lesbian”, “falusul evreu” sau chiar “falusul latino”.

Leave a comment